Kalliope Publications (oa Top-Foot, Studentenagenda, Sportagenda, Moeilijk woorden Makkelijk gezegd) Kalliopé
NL | FR Site map  

 Kalliopé
 :: Home
 :: Bestel online!
 :: Persconferenties
 :: Reclamespots

 Boeken
 :: Romans en Thrillers
 :: Woordenboeken
 :: Sport en Vrije tijd
 :: Cultuur en Wetenschap
   :: Look 2008
   :: Look 2007
   :: Look 2006
   :: Look 2005
   :: Politiek
   :: Filosofen
   :: Film
 :: Gezondheid

 Agenda's
 :: De Cultuuragenda
 :: De Studentenagenda
 :: De Sportagenda

 Kalenders
 :: 2009
 :: Bureelkalenders
 :: Wandkalenders
 :: Verjaardagskalenders

  Cultuur en Wetenschap > Politiek
  Wat je moet weten over politiek je moet weten over politiek

“Wat je moet weten over politiek”

Wat is in deze tijden actueler dan een boek over politiek? Alsof de burger nog niet genoeg om de oren wordt geslagen met politieke propaganda allerhande. Toch biedt dit boek meer dan zomaar wat loze beloftes en holle frasen. Veel meer zelfs. Want wat aanvankelijk werd opgevat als zakboekje voor de geïnteresseerde leek, groeide uiteindelijk uit tot een net-niet-naslagwerk met een schat aan informatie die toch voor iedereen verteerbaar blijft.

In dit boek vind je dan ook een antwoord op al je vragen over politiek, zowel op regionaal als op nationaal en internationaal vlak. Koop het dus niet alleen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, maar laat het ook na 8 oktober gerust op je boekenplank staan, want in mei volgend jaar komt het alweer van pas. Zelfs voor de eerstvolgende Europese verkiezingen is dit werk een hoogst interessante leidraad.

In een negental hoofdstukken word je wegwijs gemaakt in definitie en geschiedenis van politiek en democratie, staatsvormen, internationale organisaties, de Belgische staatsstructuur, regionale en lokale niveaus inbegrepen, het Vlaamse politieke landschap, politici, staatsmannen en –vrouwen, de kloof met de burger, verkiezingen en de rol van de media in de politiek.

 

Hier blijft het echter niet bij. De sowieso al hoogst interessante en in vlot taalgebruik gebrachte uiteenzetting wordt aangevuld met onthullende en tot de verbeelding sprekende interviews van Hugo Coveliers, Herman De Croo, Bart De Wever, Filip Dewinter, Roland Duchâtelet, Mark Eyskens, Jos Geysels, Geert Lambert en Johan Vande Lanotte.

Het geheel is een nooit eerder vertoonde combinatie die zowel de doorwinterde en aandachtige toeschouwer van het eerste uur als de nieuwsgierige buitenstaander zal aanspreken.

Dit boek vormt dan ook een onmisbare handleiding voor al wie meer inzicht wil hebben in de machten en krachten die ontegensprekelijk een heel groot deel van ons dagelijks leven beheersen!

 

Aantal pagina’s: 256
Formaat: H:220 mm x B:170 mm
Auteurs: Jan Moortgat, Dirk Vander Schueren
ISBN: 90-74803-52-0
Verschijningsdatum: 26 september 2006
Verkoopprijs: 14,95 euro

Naar bestelformulier Bestel online

Terug naar Cultuur en WetenschapCopyright © Kalliopé Publications - All rights reserved
Last update January 6, 2023 - visitors since January 1, 2006: 763074